close
آخرین مطالب
  • تبلیغ شما در اینجا
  • طراحی سایت شخصی
  • طراحی سایت فروشگاهی
  • طراحی سیستم وبلاگدهی
  • سیستم سایت ساز اسلام بلاگ
  • مگا برد - پلتفرم خرید اینترنتی قطعات موبایل مگابرد
  • تحلیل و نمودار سازی فرم های پلاگین گرویتی وردپرس
  • اولین تولید کننده پلاگین های مارکتینگ و سئو کاملا ایرانی
  • اولین پلاگین دیجیتال مارکتینگ وردپرسی
  • loading...
    YourAds Here YourAds Here

    parsaa

    بازدید : 1089
    سه شنبه 23 شهريور 1400 زمان : 14:35

    سازمان جنگل ها به دنبال اهمال کاری های متعدد سبب مرگ تدریجی عروس زاگرس شده و برخی از مسوولان نیز با فریب در خصوص میزان جنگلکاری ها و استفاده از قدرت خرید متولیان امر، درختان را نیز نابود می کنند.

    به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، سال هاست که موضوع محیط زیست و حفاظت از جنگل های عروس زاگرس به یک دغدغه ای دردآور برای مردم استان تبدیل شده است.

    حتما شما هم در هفته های گرامیداشت درختکاری و طبیعت سالانه شاهد بسیاری از صحنه های کاشت نهال توسط مردم و مسوولین بوده اید اما آیا تا کنون به این موضوع فکر کرده اید که هزینه ی این نهال ها از کجا تأمین می شود و چرا هر سال لازم است که نهال بکاریم؟ چرا پس از گذشت این سال ها و کاشت میلیون ها نهال، باز هم مشکلات محیط زیست کماکان پابرجا هستند و اثری از نهال های کاشته شده سال های گذشته نیست؟

    مقالات بیشتر:سالن زیبایی غرب تهران

    آنچه که مردم طی این سال ها از جنگل های استان ایلام شنیده اند اغلب خبرهای مربوط به آتش سوزی جنگل ها و مراتع بوده اما در این میان داغی سوزان تر از آتش نیز بر قلب عروس زاگرس نشسته است؛ جنگل های ایلام این روزها دشمنی خطرناک تر از آتش را هم در مقابل خود دارند و آن مدیران و مسوولین بی کفایت این استان هستند.

    سال هاست که بودجه های مربوط به درختکاری و آبخیزداری درختان آفت زده را در جاهای دیگر خرج می کنند و با وجود تخلفات گسترده و پرونده های باز قضایی به کار خود ادامه می دهند.

    سلسله تخلفات متعدد علیرغم تذکرات متعدد از سوی ناظرین

    یک منبع مطلع نیز در گفت وگو با خبرنگار فارس گفت: در سال های ۹۷، ۹۸ و ۹۹ تخلفات متعدد و گسترده ای رخ داده است و با وجود تذکرات متعدد از سوی ناظرین و بازرسان بودجه ی این ادارات نه تنها قطع نشده بلکه افزایش نیز پیدا کرده است.

    وی افرود: آمارهایی که از سوی اداره ی مربوطه ارائه می شود صحت ندارد و بارها از آنها خواسته ایم که مختصات کاری هایی که ادعا می کنند صورت گرفته را روی نقشه و utm برای ما ارسال کنند اما آقایان چیزی برای ارسال ندارند.

    این مسوول گفت: قراردادهایی که بسته شده اغلب سوری هستند و این موضوع را همه می دانند؛ برخی از مدیران با توجه به این که قدرت خرید مدیران و مسوولین مختلف را دارد، راست راست راه می روند و کسی هم کاری به کارشان ندارد.

    وی ادامه داد: چند وقت پیش که آقای رئیسی به عنوان رئیس قوه قضاییه از این موضوع مطلع شدند یک تیم سه نفره را برای بررسی و حل این مشکل پای کار آوردند و ما هم مدارک موجود از تخلفات مدیران متخلف را برای آنها ارسال کردیم.

    وی به حمایت همه جانبه از برخی از مدیران کل اشاره کرد و گفت: این افراد به شدت توسط مدیران مختلف حمایت می شوند؛ به عنوان نمونه می توان به بایگانی شدن نامه رسیدگی به تخلفاتشان در دیوان محاسبات و همچنین ابلاغ مأموریت ۱۰ روزه به مقصد چین در روز اعلام رأی دادگاه برای بررسی تخلفات اشاره کرد.

    برای اطلاع دقیق تر از حال و روز جنگل ها و مراتع استان به سراغ چند نفر از فعالین و دوست داران منابع طبیعی در استان رفتیم.

    سطح جنگل انبوه در ایلام ۰/۴ درصد است

    داوودی نصر استاد دانشگاه و یکی از فعالان منابع طبیعی در گفت وگو با خبرنگار فارس گفت: بر اساس آمارها از ۶۴۱۶۶۵ هزار هکتار جنگل های استان، سهم جنگل های دست کاشت فقط ۰/۶ درصد است که این موضوع نشان می دهد برای توسعه جنگل، سرمایه گذاری خاصی صورت نگرفته است.

    وی ادامه داد: سطح جنگل انبوه در کشور ۵۲ درصد است در حالی که این عدد در استان ایلام ۰/۴ درصد است؛ سطح جنگل تُنَک در کشور ۱۳ درصد است در حالی که این عدد در استان ایلام ۶۵ درصد بوده و این موضوع نشان می دهد که در استان متناسب با استاندارد کشوری پیش نرفته ایم.

    داوودی نصر گفت: در سال ۹۸ فقط ۴۰۰۰ هکتار از جنگل های استان تحت پوشش پروژه حفظ نباتات(مبارزه با آفات و امراض) قرار گرفته است؛ یعنی معادل ۰/۶ درصد از جنگل های استان بوده و آن هم در شرایطی که جنگل های استان حال و روز خوشی ندارند و با بی تدبیری، خشکسالی و آتش سوزی دست و پنجه نرم می کنند و در دهه های اخیر که وسعت بیابان در استان چند برابر شده، هر بار مسوولان استانی نیز ارتقا رتبه یافته اند.

    وی ادامه داد: در حوزه مراتع وضع بدتر از حوزه جنگل است؛ مراتع متراکم فقط ۳/۵ درصد وسعت مراتع استان را تشکیل می دهند در حالی که وسعت مراتع متراکم در کشور ۸/۵ درصد است.

    این فعال منابع طبیعی استان گفت: گزارشی از کار آبخیزداری که کار اصلی آن جلوگیری از فرسایش خاک است در آمارنامه کشاورزی سال ۹۸ ارائه نشده است در حالی که فرسایش خاک در استان بالاتر از میانگین کشوری است.

    وی افزود: بی توجهی به نقش اساسی روستاییان در حفاظت از جنگل ها و مرات و مشارکت پایین آنها در این زمینه، مشکلات منابع طبیعی را صد چندان کرده است و به جای سرمایه گذاری روی تشکیل و تجهیز یگان حفاظت فیزیکی و نظامی باید به نقش مردم و بخش خصوصی بیشتر توجه شود.

    فاجعه های بزرگ برای زیست بوم استان ایلام

    مهدی نظری فعال منابع طبیعی در گفت وگو با خبرنگار فارس گفت: حدوداً از دهه ۷۰ ظلم و بی تفاوتی زیادی به جنگل های ایلام شد به طوری که احداث کارخانه سیمان در درون عالی ترین جنگل ها بلوط، ایجاد شهرک صنعتی و سایر پروژه ها در دل جنگل های ششدار، جاده سازی رها شده در مسیر قدیم جاده ایوان، جاده سازی پر پیچ و خم در ورودی ایلام، ایجاد پالایشگاه در دل جنگل و همچنین احداث پتروشیمی فاجعه های بزرگی را برای زیست بوم استان رقم زدند و واقعا ضربات وارد شده آنها قابل جبران نیستند.

    وی ادامه داد: به شدت فرهنگ محیط زیست در بین مردم ما رو به تقویت است و مردمی که قبلا در هر نقطه از جنگل صدای تبر آنها شنیده میشد اکنون صدای بیلی که با آن درخت میکارند شنیده می شود که در نوع خود بی نظیر هستند و شکل گیری این فرهنگ نویدبخش آینده خوبی برای محیط زیست استانمان است.

    این فعال منابع طبیعی افزود: ولی در کل مشکلات محیط زیست و درخت خیلی زیاد است و نیارمند توجه بیشتر مسوولین است که امیدواریم با مشاهده گرما و بی آبی و بی برقی بیشتر به فکر حفظ محیط زیست و درختان باشند.

    استقرار هیات بازرسی در اداره کل منابع طبیعی

    مهدی اصلانی، بازرس کل استان در گفت وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: بنا بر اطلاعیه روابط عمومی بازرسی کل استان، هیات بازرسی مستقر در اداره کل منابع طبیعی استان ایلام در راستای نظارت بر اجرای صحیح قوانین و حسن جریان امور و با بهره مندی از ظرفیت نظارت همگانی و تحقق مأموریت مردمی شدن نظارت و بازرسی و احقاق حقوق عامه، آماده دریافت کلیه شکایات، اعلامات مردمی درخصوص مشکلات و فسادهای احتمالی در خصوص بی توجهی در نگهداری و حفاظت، کیفیت نامناسب اجرای طرح ها و خشکیدگی نهال کاری ها و هدر رفت منابع مربوط به چاله کنی ها و توسعه جنگل ها را با ذکر موقعیت و مصادیق و عند الزوم مستندات از طریق سامانه رسیدگی به شکایات و سامانه گزارشگران فساد سازمان بازرسی کل کشور به نشانی های زیر است:

    مسعود منصور رئیس سازمان جنگل ها با وجود تخلفات آشکار نیز اقدام خاصی انجام نداده و در مقابل این موضوعات بی تفاوت بوده است و امروز زمان آن رسیده است تا مجریان فعلی قانون، که با شعار مبارزه با فساد رأی مردم را به دست آوردند به کمک دستگاه قضا دست این متخلفان را از منابع ملی قطع کرده و امید است در این راه هیچ هدیه ای از سوی امثال آقایان مدیر مانع اجرای قانون نشود.

    مقالات دیگر:برگزاری مراسم ختم در کرونا

    علت خاموش و روشن شدن تلویزیون
    نظرات این مطلب

    تعداد صفحات : 0

    درباره ما
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    چت باکس




    captcha


    پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 39
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 47
  • بازدید کننده امروز : 32
  • باردید دیروز : 16
  • بازدید کننده دیروز : 17
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 199
  • بازدید ماه : 673
  • بازدید سال : 673
  • بازدید کلی : 49112
  • کدهای اختصاصی